Otsisin väga pikka aega retsepti kuidas ise kohupiima valmistada. Kuna piima hapendamine kodus mul enamik kordi ebaõnnestus siis hapupiimast kohupiima tegemine kahjuks kõne alla ei tulnud. Lõpuks lugesin raamatust "Kohupiima- ja kodusjuustu raamat", et kohupiima on võimalik teha ka tavalisest piimas ja starterist (milleks sobivad maitsestamata jogurt, pett jms). Sai siis erinevaid katsetusi tehtud kuni lõpuks leidsin enda jaoks sobivaima variandi.
Kohupiim:
1 l piima (olen kasutanud nii mahepiima kui poepiima)
umbes kolmveerand klaasi maitsestamata jogurtit ("Tere" maitsetamata jogurtiga on minul seni parim tulemus tulnud)
Piim ja jogurt valad potti ning kuumutada peaaegu keemiseni. Kui oled segu keemiseni kuumutanud keera kuumust veidi madalamaks ja kuumuta kuni 10 minutit kuni kõik on kenasti kalgendunud, vahepeal ikka segades ka. Siis vala kohupiim marliga vooderdatud sõelale ning jäta nõrguma.
Ja nii lihtne see kohupiima tegemine tegelikult ongi.
Nii see kohupiim valmib ...
...ja nüüd nõrguma...
...eraldunud vadak, millest saab teha imemaitsvaid pannkooke...
No comments:
Post a Comment