Monday, January 28, 2013

Kodune jäätis krõbedas vahvlikausikeses

Hõlpsalt  valmistatav kodune jäätis, krõbedas vahvlikausikeses. Ideaalne suvine magustoit, värskete marjadega.

Vahvlid:

200 g võid (82%)

3 muna

2,5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 dl jahu

2 dl kartulitärklist

1,5 dl vett

Allikas: Kokkama Ragnega

Sulata või ning jahuta. Sega hulka munad, suhkur, vanillisuhkur, jahu, tärklis ja vesi. Kuumuta vahvliküpsetaja ning alusta küpsetamisega. Mida õhemad vahvlid, seda krõbedamad !
Nüüd siis sellejuurde kuidas saada vahvlistkausike. Kui vahvel on valmis küpsetatud siis võta üks kuumakindel klaas, keera see tagurpidi ning aseta kuum vahvel selle klaasi peale. Vahvel võtab siis jahtudes klaasi kuju ja nii see kausike sünnibki.

Kodune jäätis:

400 ml vahukoort

1 pakk kondenspiima

endale meelepärased lisandid: riivitud šokolaad, tumeda šokolaadilaastud, marjad, münt, pähklipuru, kookoshelbed vms

Retsepti päritolu täpselt ei mäleta kuid see oli vist ühes suvises kokasaates "Lusikas".

Vahusta vahukoor, mitte päris tugevaks vahuks. Lisa kondenspiim ning sega ettevaatlikult läbi, samuti on õige aeg lisada endale sobivad lisandid. Nüüd kasuta kas jäätisemasinat või pane jäätis sügavkülma, seda seal iga poole tunni järel segades, et ei tekiks jääkristalle.
Serveeri koos värskete marjade või muu meelepärasega !






No comments:

Post a Comment