Saturday, January 26, 2013

Imelihtne ja kiire õunakook

See õunakook päästab alati hädast välja, ka siis kui saabunud on ootamatud külalised või on lihtsalt kiiresti midagi head isu teha. Pluss selle koogi juures on veel see, et enami koostisosi peaks igaühel kodus kapis olemas olema.

Retsept:

3 muna

1 klaas suhkrut

250 g hapukoort (kõige parem on 10%, aga sobib ka 20%-ne)

2 klaasi jahu

1 tl soodat

5-6 hapukamat õuna (nt.Granny smith)

veel veidi suhkrut

kaneeli

Klopi munad suhkruga lahti, lisa hapukoor, sega. Lisa jahu, kui kasutad 20% hapukoort siis võib jahu veidi vähem lisada umbes 1,5 klaasi, sest muidu tuleb taigen liialt paks. Kõige viimasena lisa sooda, sest kui peale sooda lisamist lisada veel jahu, kaob sooda mõju. Ideaalne taigen on paksema hapukoore taoline. Vala taigen ahjuplaadile ning lao peale õuna sektorid, puista peale kaneeli ning suhkrut. Küpseta ahjus 200-kraadi juures umbes 25 minutit.

No comments:

Post a Comment