Saturday, March 23, 2013

Sefiiritort

Vahelduseks päris tore tegemine ning loomulikult maitsev ka !

Biskviit:

7 muna

7 spl jahu

7 spl suhkrut

Vahustada muna tugevaks vahuks koos suhkruga ning lisada jahu, segada kergelt puulusikaga ning küpsetada ahjus 200-kraadi juures 10-13 minutit, olenevalt ahjust.

Sefiir:

3 munavalget

320 g suhkrut

45-50 ml vett või mahla

0,5-1 tl sidrunihapet

Keeda suhkrust ning veest või mahlast siirup. Siirupit tuleb keeta madalal kuumusel, pidevalt segades, et ei toimuks suhkru pruunistumist mis rikub maitse ning värvi. Siirupi valmimiseks kulub umbes 20 minutit. Munavalged vahustada veidi ennem siirupi valmimist tugevaks vahuks ning lisada siirup, mikserdada seni kuni sefiir on tugev ning lööb niiöelda kausiküljest lahti. Siis segada käsitsi umbes 3 minutit.
Lõika biskviitpõhjad pooleks ning niisuta põhjad mahlaga, pane põhjade vahele meelepärast täidist. Klassikaline on vahukoor ja banaanid kuid mina isiklikult eelistan veidi särtsu ja lisan täidisesse marju, mis on veidi hapukad. Näiteks mustisõstraid või vaarikaid.
Kaunista meelepärasel viisil ning lase seista paar tundi. 


No comments:

Post a Comment