Neljapäev oli kalapäev ! Juhhei !
Räimed puhastada ja fileerida, selleks peab olema väga-väga terav ja hea fileerimisnuga kuid saab hakkama ka tavalise väikese kööginoaga, aga ka see peab olema TERAV !
Kui räimed puhastatud ja fileeritud, valada neile peale jääkülm vesi ja lisada 1 kg räimede kohta umbes 3 tl soola ja lasta seista umbes tunnike.
Nüüd siis kloppida lahti 2 muna, lisada soola ja musta pipart maitse järgi ja väike sorts kohvikoort, jahu millesse võib juurde segada meelepäraseid ürte. Ja hakkab peale, mina teen tavaliselt nii, et kõige pealt kala läbi jahust siis muna-kooresegust, uuesti jahust ja ennem pannile minekut uuesti muna-kooresegust, nii ei lähe jahu pannil kõrbema ning ei riku maitset ega ka välimust.
Enamik räimi läks peale praadimist marinaadi, mille tegin täielikult tunde järgi. Kasutasin keedetud vett, porgandit, sidrunipipart, äädikat ja soola, tuli selline pigem magusam marinaad. Siis ladusin räimed punase sibula viiludega kihiti kaussi ning valasin peale marinaadi. Enne sööma asumist peaksid räimed marinaadis olema vähemalt 3-4 tundi.
No comments:
Post a Comment