Saturday, March 23, 2013

Sealihakotlett singitäidisega, wokitud köögiviljapadjal, düšesskartuli ning koorekastmega

Ilus värviline, kevade ootel lõuna või õhtusöök, kuidas kellelegi !

Kotletid:


450 g seahakkliha

2 muna

1 väiksem sibul

100g suitsusinki

lihaüldmaitseaine

küüslaugupipar

sool

Sega kokku hakkliha, sink, muna, sibul ja maitseained. Vormi ilusad ühesuurused kotletid ning küpseta pannil mõnusalt pruuniks. Kotlette tuleks küpsetada üsna suurel kuumusel ning keerata võimalikult vähe, nii on tulemus seest väga mõnus mahlane ning kotlett väljast krõbe.

Wokitud köögiviljad:

1 väiksem kaalikas

2 porgandit

paar peotäit rohelisi aedube

2 spl võid

soola

pipart

Lõika köögiviljad ribadeks ning woki võis, seni kuni ribad on veel mõnusalt krõmpsud ning maitsesta soola ja pipraga.

Düšesskartul:

6-8 keskmise suurusega kartulit

100 g võid

2 munakollast

soola

Keeda kartulid ning tambi siis puruks, lisa või ning munakollased ja sool ning mikserda miskriga kohevaks. Nüüd kasuta tordipritsi ning tee küpsetuspaberile ilusad rosetid. Küpseta umbes 20 minutit 200-kraadi juures..

Koorekaste:

1 pisike sibul

2 spl võid

1 spl jahu

1 puljongi kuubik (ideaalne on Kostilja)

250 ml vahukoort

4 spl hapukoort

Prae sibul võis klaasijaks, lisa jahu sega kuni jahu muutub veidi pruunikaks, lisa koor ning puljongi kuubik, sega kuni kuubik on lahustunud ning keeda umbes 2 min. Võta kaste tulelt ning lisa hapukoor ning peale seda hakitud maitserohelist.




No comments:

Post a Comment