Kotletid:
450 g seahakkliha
2 muna
1 väiksem sibul
100g suitsusinki
lihaüldmaitseaine
küüslaugupipar
sool
Sega kokku hakkliha, sink, muna, sibul ja maitseained. Vormi ilusad ühesuurused kotletid ning küpseta pannil mõnusalt pruuniks. Kotlette tuleks küpsetada üsna suurel kuumusel ning keerata võimalikult vähe, nii on tulemus seest väga mõnus mahlane ning kotlett väljast krõbe.
Wokitud köögiviljad:
1 väiksem kaalikas
2 porgandit
paar peotäit rohelisi aedube
2 spl võid
soola
pipart
Lõika köögiviljad ribadeks ning woki võis, seni kuni ribad on veel mõnusalt krõmpsud ning maitsesta soola ja pipraga.
Düšesskartul:
6-8 keskmise suurusega kartulit
100 g võid
2 munakollast
soola
Keeda kartulid ning tambi siis puruks, lisa või ning munakollased ja sool ning mikserda miskriga kohevaks. Nüüd kasuta tordipritsi ning tee küpsetuspaberile ilusad rosetid. Küpseta umbes 20 minutit 200-kraadi juures..
Koorekaste:
1 pisike sibul
2 spl võid
1 spl jahu
1 puljongi kuubik (ideaalne on Kostilja)
250 ml vahukoort
4 spl hapukoort
Prae sibul võis klaasijaks, lisa jahu sega kuni jahu muutub veidi pruunikaks, lisa koor ning puljongi kuubik, sega kuni kuubik on lahustunud ning keeda umbes 2 min. Võta kaste tulelt ning lisa hapukoor ning peale seda hakitud maitserohelist.
No comments:
Post a Comment