
Põhi:
10 muna
10 spl suhkrut
10 spl jahu
Vahusta munad suhkruga (võid munavalged kollastest eraldada), lisa vaikselt segades jahu. Jahu lisades tuleb olla kiire ning segada võimalikult vähe, et munavaht ära ei vajuks. Vooderda ümmargune lahtikäiv küpsetusvorm küpsetuspaberiga ning vala taigen vormi. Küpseta algul 180-kraadi juures, seni kuni põhi muutub pealt kuldseks, seejärel alanda temperatuur 150- kraadini ning küpseta valmimiseni. Seda kas põhi on valmis saab väga edukalt kontrollida hambatikuga.
Võikreem:
250-300 g võid (82%)
1 klaas tuhksuhkrut
100-150 ml kondenspiima
2-3 spl kakaod (ideaalne on meie mark)
Vahusta või tuhksuhkru ja kondenspiimaga. Kui soovid võikreemist teha kaunistuseks näiteks roose võta vajalik kogus kreemi ennem kakao lisamist. Nüüd lisa kakao ning vahusta seni kuni kreem on valmis.

Puru:
20g võid
3-5 spl jahu
1-2 spl kakaod
4 spl tuhksuhkrut
Mudi kõik ained omavahel kokku, kuni saad meeldivalt peene puru.
Jahtunud tordipõhi lõika keskelt pooleks ning pane vahele kas terveid vaarikaid või purustatud. Purustatud vaarikatele lisa veidi ka suhkrut. Aseta teine pool põhjast peale ning asu kaunistama. Esmalt kata kogu põhi kakao-võikreemiga, ning seejärel valmistatud puruga. Edasi lase fantaasial lennata, teha võib võikreemist roose, ülejäänud kakaokreem lasta nt. tordipritsiga tordile. Kasutada võib ka sulatatud šokolaadist tehtud laaste jms. Ennem söömist lasta tordil tõmmata vähemalt 4 tundi.
No comments:
Post a Comment